Şoseaua de Centură 5-6
Chiajna, Ilfov

+(40) 374 134 700
office@augsburg.ro

Luni - Vineri 9.00 - 18.00
Sambata 9.00 - 13.00, Duminica Inchis

Stimați Parteneri,

Acționarii grupului de firme Autonet Group Holding (AGH), parte a grupului SAG, locul cinci în topul aftermarket european, și-au unit forțele cu Augsburg International (AI),unul dintre cei mai importanți distribuitori independenți de piese auto din România. Astfel, AGH preia pachetul majoritar al AI, în care va avea o participație de 51%, în timp ce actualii acționari ai AI vor deține 49%. Autonet Import România (AIR) și Augsburg International vor continua să opereze în paralel, continuându-și activitățile ca și până în prezent, adresându-se acelorași grupuri de clienți ca și până acum și păstrându-și brandurile separate.

 

Ambele companii activează pe piața românească de peste 25 de ani, împărtășind numeroase elemente comune. AGH este prezent în 5 țări, prin 13 companii.

AI este unul dintre furnizorii de top din segmentul aftermarket auto românesc, având o echipă de peste 600 de angajați.

Privim cu încredere această alianță în urma căreia va rezulta o entitate cu o prezență și mai importantă în regiunea Europei Centrale și de Est.” a declarat Mihály Lieb, acționar al AGH. „Valorile comune și modelul de business similar au fost elemente-cheie în decizia de a încheia tranzacția cu AI. Astfel, vom continua, împreună, să ne adresăm segmentului actual de clienți, căruia îi vom oferi o gamă mai extinsă de produse și servicii. Acționarii AI, precum și echipa de management, vor rămâne implicați în operațiunile de zi cu zi.,” a adăugat Mihály Lieb.

Analizând viitorul pieței auto europene și provocările aduse de schimbările din domeniul nostru, alianța cu AGH era numai o chestiune de timp pentru AI. Activând împreună pe piața din România de peste 25 de ani, am fost competitori, dar întodeauna împărtășind valori comune. Aceste valori comune și modelul de business similar au făcut posibilă această alianță, de care suntem foarte mândri și pe care o privim cu mult optimism.” a declarat Marius Constantinoiu, acționar al AI. ”Împreună, sub umbrela grupului elvetian SAG, vom fi unul dintre marii jucători de pe piața europeană. Această poziție va aduce în viitor un plus de valoare ambelor companii, colegilor și clienților noștri. Aștept cu nerăbdare provocările în noul context, acționând în continuare ca firmă independentă și concomitent, membră a unei familii europene.” a adăugat domnul Constantinoiu.

Finalizarea tranzacției este condiționată de primirea aprobărilor necesare din partea autorităților de concurență.

Suntem bucuroși să împărtășim cu dumneavoastră acest moment important pentru noi și suntem încrezători că vom continua colaborarea de până acum cu și mai mult succes!

 

Cu prietenie,

Echipa Augsburg International

Echipa Autonet Group Holding